Updaten bios Giada i39b (oa voor support full-hd op VGA)

Sommige i39b modellen van Giada geven geen beeld via VGA, via HDMI geen probleem. Na het installeren van Windows met HDMI komt er uiteindelijk wel beeld onder Windows, maar duurt een flinke tijd. Hiervoor is nu een bios update beschikbaar.

De update staat hier.

Pak deze bestanden uit naar een usb stick die met fat32 is geformateerd, gelijk in de root. Makkelijkst is een verder lege disk.

Sluit de i39b met een hdmi kabel aan (een monitor met 1280×1024 resolutie en vga kan ook). Stel in de bios het opstarten in op efi shell en sla de bios op (alleen saven, niet herstarten). Onderaan die pagina staat reboot in TXE disable mode. Kies dit.

De machine herstart nu in de efi shell. Er staat als het goed is nu slechts 1 FS device (FS0 met omschrijving removable device). type mount fs0. Dan fs0:

ls laat de files zien in de map.

type: fpt64 -txe -f Z6820001.bin

De TXE wordt nu geupdate. Herstart na afloop. Ga weer de bios in en controleer dat EFI nog steeds de boot optie is. Herstart weer in EFI. Kies het juiste FS device (meestal de laatste met omschrijving removable drive). Bij mij was het fs3, maar hangt er vanaf wat er in zit.

mount fs3, dan fs3:

weer met ls even kijken of je in de juiste map zit.

fpt64 -bios -f Z6820001.bin

Dan is alles geupdate. Even voor de zekerheid de bios in en defaults laden. Nu is er ook beeld met een full-hd vga monitor.

Back to Top