Keuze hulp Giada Modellen

Met de producten van Giada biedt Warbout Distributie een breed gamma mini pc’s voor bijna elk denkbaar scenario.

Om te helpen met het kiezen van het juiste model hebben wij hieronder een aantal veel voorkomende modellen en gebruiksprofielen besproken. Met deze modellen zijn meerdere configuraties samen te stellen. De meest gevraagde configuraties voeren wij kant en klaar, compleet met geheugen en opslag. Natuurlijk kunt u zelf uw configuratie ook bepalen. U kiest de geheugen hoeveelheid en de opslag. De opslag kan bestaan uit een harddisk, een SSD, een mSATA SSD of een combinatie hiervan. De modellen worden geleverd zonder optische eenheid. In deze tijd van digitale software distributie denken wij dat dit meestal ook niet meer nodig is. Mocht u toch graag een optical willen, dan hebben wij ook altijd een USB DVD-Writer in het assortiment.

Modellen

Ultra Mi200icro Case (i200): kleinste uitvoering, ruimte voor 1x Sodimm en 1x msata

 

 

 

 

 

Giada_i56Classic Glossy Microcase (i56, i56v): bij uitstek geschikt als werkplek / mediacenter op een plek waar de PC gezien mag worden: het oog wil ook wat..

 

 

 

 

 

 

giada_d2305Giada High-End Case, mooi uitgevoerde aluminium behuizing met ruimte voor een grafische kaart en een DVD drive.

 

 

 

 

 

Giada_f102Classic Metal Microcase (i57b): degelijke metalen behuizing, leverbaar als barebone: zelf naar wens in te richten.Classic Metal Microcase Fanless (F1xx), idem,maar dan fanless..

 

 

 

 

 

giada_d310

Small Formfactor (D3xx): barebone machines, ideaal voor een office werkplek of iedere andere plek waar een kleine PC gewenst is.

 

 

F300Small Formfactor Fanless (F300): futuristisch design met all-aluminium casing met duidelijke koelribben
Small Formfactor Slim (G3xx): barebone machines met grafische kaart, combineert het maximum aan opties met het minimum aan ruimtebeslag.

 

 

 

OPSSmall Formfactor Industrial: in deze reeks is onder andere de Intel OPS behuizing voor digital signage te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

Basisuitvoeringen

De onderkant van het gamma wordt gevormd door de modellen met een Celeron klasse processor (Celeron j1900, 1037U, de Giada modellen i39b en D310).

Dit zijn prima algemene taken machines waarbij niet heel veel rekenkracht nodig is. Bijvoorbeeld als goedkope Terminal Client voor Citrix of Remote Desktop of als lichte office machine. Bij zeer goed gecodeerd HD Video materiaal ook in staat om dit of te spelen, maar bij de meeste bronnen is toch iets meer kracht nodig.

De modellen met een i3 processor (D320/D330 en i57-B6000) vormen een zeer krachtig systeem, geschikt voor bijna alle taken. Perfecte office machine of thuis computer. Ook zeer goed in staat om HD-Video af te spelen. Bij de D320 en D330 is het ook mogelijk om zelf de processor te kiezen (zie ook hier onder). Hierbij is het ook mogelijk om een Pentium model te kiezen. Deze bevinden zich qua prestaties tussen de Celeron en de i3 in. De CPU kracht gaat wat meer richting de i3, de grafische eenheid lijkt meer op de Celeron. Wij raden deze dan ook niet aan voor het afspelen van HD video.

Mocht u ook media willen bewerken of een machine willen die nog sneller reageert dan raden wij de i5 processor modellen aan zoals de i57=B7000, F300, D320 en D330. De F300 is een volledig passief gekoeld model. Rust u deze uit met een 2.5 inch SSD of mSATA SSD dan zal deze ook volledig stil zijn.

De D320 en D330 bieden de mogelijkheid om zelf uw processor te kiezen. Let hierbij wel op de TDP van de processor. Deze mag niet meer bedragen dan 54 Watt. Mocht u zelf een processor willen uitzoeken dan raden wij aan op ark.intel.com de TDP te controleren. De meeste i5 processoren met een TDP onder de 54 Watt hebben slechts 2 cores. Dit zijn nog steeds zeer krachtige cpu’s maar voor sommige projecten wordt expliciet om 4 cores gevraagd. Bijvoorbeeld de i5-4690T heeft 4 cores en een TDP van 45 Watt. Wel is de leverbaarheid van deze processoren over het algemeen zeer slecht.

Configuraties

Bijna alle modellen van Giada hebben een mSATA en SATA aansluiting. U kunt dan een snelle mSATA SDD als bootdisk plaatsen en een 2.5 inch harddisk voor de opslag. Deze zijn inmiddels zelfs tot 2 TB beschikbaar.

Neem bijvoorbeeld een Giada D330 met een Quad Core Intel i5-4690T,  16 GB geheugen (2 x 8 GB), 256 MB mSATA SDD en 2 TB harddisk. Deze performance en opslag en dit alles in een machine kleiner dan de meeste broodtrommels!

Alle beschreven modellen worden standaard geleverd zonder antenne en WiFi module. Hiervoor leveren wij van Giada een kit bestaande uit antenne en mini-PCI-ex. Kaart met Wifi 802.11N en Bluetooth. Voor een aantal modellen is ook een afstandsbediening beschikbaar. Natuurlijk kunt u ook voor een usb oplossing kiezen, bijvoorbeeld op basis van de nieuw 802.11AC standaard.

Back to Top