Gebruiksklaar maken Android boxen

We krijgen vaak de vraag hoe maak ik mijn Android Stick/Box klaar zodat ik er mee aan de slag kan. Het leuke van Android is dat iedereen het naar zijn eigen hand kan zetten, maar we hebben wel een paar ideeën.

Gewoon via de PlayStore:

Chrome browser, ES File Explorer, Netflix, MX Player. Als alternative laucher is Nova launcher zeer geschikt.

Kodi (voorheen XBMC), zeer volledige media afspeel omgeving, zie deze blog voor een paar zeer handige plug-ins en instellingen. Kodi kan niet via de store worden geïnstalleerd, maar de APK kan via deze http://kodi.tv/download/ worden gedownload en dan vervolgens geïnstalleerd (als je het met ES File Explorer doet wordt dit gelijk ook aangeboden na de download). Kies hier voor de ARM versie onder het android symbool.

Popcorn Time kan via ook als APK via deze site worden gedownload. Deze software is nog wel beta. In elk geval bij de MK902II moet bij de instellingen de hardware versnelling op full worden gezet omdat anders het beeld schokt. Schakel in de instellingen only stream on lan uit om hem ook met een bekabelt netwerk te kunnen gebruiken. Het bekijken via Popcorn Time van auteursrechtelijk beschermd werk is voor eigen risico.

Back to Top